Vestsjællands
Garderforening


  
Forsiden.
Arrangementer.
Garderstuen.
Bestyrelse og adresser.
Medlemskab.
Historie.
Arkiv 2008/11.
Arkiv 2012/14
Arkiv 2015/18.

Links.

Læs om Garderforeningens 100 års fødselsdag. Klik  HER.


Læs om foreningens arrangementer i 2008. Klik HER.

Læs om foreningens arrangementer i 2009. Klik HER.

Læs om foreningens arrangementer i 2010. Klik HER.

Læs om foreningens arrangementer i 2011. Klik HER.
  

Arrangementer 2008.


<>
Tirsdag den 6. maj 2008 kl. 19:00 i Garderstuen.
PROGRAM: Dronningens adjudant, orlogskaptajn Ole B. Pedersen, vil fortælle om sit nuværende virke som adjudant for Dronningen og om sine 7 sæsoner som næstkommanderende på Kongeskibet Dannebrog.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
 

Den 6. maj havde vi besøg af Dronningens Adjudant, Orlogskaptajn Ole B. Pedersen, som fortalte og viste lysbilleder om sine 7 år som næstkommanderende på Kongeskibet, og ligeledes fortalte han om sit nuværende virke som Adjudant for Dronningen.
Det var en virkelig oplevelses rig og spændende aften og vi bringer et billede af Orlogskaptajnen fra aftenen. Det er Orlogskaptajnen til højre på billedet.

________________________________________________

Sommerens  ONSDAGSSKYDNINGER  startede den 14. maj.
Der blev skudt frem til midten af juni på 200 m. på Søskovbanernes selvmarkerende anlæg under ledelse af Niels Wiese, der gerne oplyser om foreninges skydninger på tlf. 58 50 29 55 eller mobil 20 22 29 58.

Tirsdag den 27. maj 2008 kl. 18:30. Lerdueskysning.
Vi har atter fået lov at komme ud til Carl Lawetz på Falkensten Gods, til

LERDUESKYDNING
hvor vi rigtig kan vise vores færdigheder bag geværet. Carl sørger igen for opstilling af maskine og sørger også for de flyveklare duer.
Niels Wiese opstiller igen den kendte prominente grill, så vi igen får mulighed for at smage de kendte garderpølser og selvfølgelig også drikkevarer, så vi mødes på Falkensten Gods tirsdag den 27. maj kl. 18.30.

Den 27-5- afviklede vi vores Lerdue skydning på Falkensten Gods, hvor der var et flot fremmøde, 26 deltog i skydningen og vi vil gerne sige tak til Carl Lawetz fordi vi atter i år måtte komme.

LØRDAG DEN 7. JUNI 2008 FRA KL. 10:00 TIL KL. 15:00. GARDENS DAG.
Den Kongelige Livgarde på Høvelte kaserne holder åbent hus, hvor alle er velkommen at besøge kasernen.
Chefen for Livgarden Lasse Harkjær byder velkommen og samtidig lander nogle faldskærmssoldater fra Jægerkorpset på alarmpladsen og derefter sættes alle aktiviteter i gang, det være sig Tattoo, terrænkørsel, demonstrationer af forskellige specialvåben. Beredskabskorpset demonstrerer frigørelse af fastklemt i personbil, ligeledes ”mode” opvisning af hæres uniformer og sluttelig ser man en kampvogn kører en personbil over, så der er noget for enhver smag.
Brug dagen til en familietur og kør til Høvelte og få en oplevelsesrig dag. 

Den 7. maj var der Gardens Dag på Høvelte kaserne og foreningen var også her repræsenteret. Der var fantastiks mange mennesker som havde fundet vej til Kasernen og som fik set Livgardens materiale i funktion.

SØNDAG DEN 15. JUNI 2008 FRA KL. 10:00. SOMMERSKYDNING.
Denne dag holder vi vores sommerskydning for hele familien og venner, vi mødes på skydebanerne i Skovsø. (Obs. Ikke Søskov- banerne ved Sorø.) Der vil som altid være mulighed for at afprøve sine færdigheheder i geværskydning-pilekast-luftbøsse og pistol så der skulle være mulighed for at alle kan deltage.
Kl. ca. 13,00 går vi i gang med at spise vores medbragte madkurv og traditionen tro plejer det at være et fantastiks godt vejr. Under spisningen deler vi alle præmierne ud til de respektive vindere. 

Årets sommerskydning fandt sted den 15.  juni på skydebanerne i Skovsø, igen i år med flot deltagelse,  31 personer havde medtaget madkurven, som vi efter skydninger og under præmieuddelingen fortærede.

LØRDAG DEN 28. JUNI 2008.   BYFEST.
Denne dag holdes byfesten i Slagelse, igen med opstilling af boder i Nygade og vi vil igen deltage med vores bod hvor vi sælger de kendte stooore garderpølser, og som vanligt vil der være dækket op i gården med parasoller og borde.
Så hvis I er på tur i byen, så kom et smut i garderstuen.

Den 28. juni deltog vi i Byfesten i Slagelse bymidte. Igen i år havde vi vores bod hvorfra vi solgte vores efterhånden kendte og eftertragtede GARDERPØLSE, tilberedt af Hans Jørgen, Niels og Henning - og med Henrik som bartender i stuen forløb alt godt og igen med et godt resultat til foreningens kasse.

SØNDAG DEN 29. JUNI 2008. REPRÆSENTANTSKABSMØDE.
Denne dag holdes der repræsentantskabsmøde i København og kun denne ene dag.
På grund af jubilæet holder man kun selve mødet og ikke nogen form for festivitas, se garderbladet fra april måned, her er hele dagen omtalt.

Livgardens 350 års jubilæum fandt sted den 30. juni.
Vi drog af sted i 2 busser, den ene en dobbeltdækker, med i alt 110 personer.
Busserne startede i Korsør kl. 7:00 og fortsatte med opsamling i Slagelse, Sorø, Ringsted, Osted og derefter kørte vi til Tivoli og gjorder klar til marchen gennem byen, et fantastiks flot skue med alle disse ”flotte” gamle garderer, som jeg nok tror denne dag havde glemt gamle, for alle klarede turen på flotteste vis. Langs ruten stod bl.a. vores piger som med stolthed så på disse flotte og pragtfulde marchdeltager. Vi nåede Kongens Have hvor der var kammeratligt samvær og ligeledes uddeling af frokost og ikke mindst udskænkning af diverse drikkevarer. Under frokosten vandrede Kongefamilien rundt i haven og hilste på deltagerne.
Ligeledes var kongefamilien repræsenteret ved gallamiddagen i Bella Centret om aftenen, hvor der deltog i alt 8.500 til spisning og ligeledes til dans og hygge efter middagen, som varede frem til kl. 02:00 hvor vi igen blev afhentet af bussen.
Undervejs var vi i DGI byen for at få os et bad og klæde om til aftenfesten, det vil vi gerne sige tak til vort medlem Finn Christensen fra Korsør, som havde formidlet kontakte til DGI byen.
En god dag med mange oplevelser, vi glæder os allerede til Livgardens 375 års jubilæum.

LØRDAG DEN 16. AUGUST 2008.
Vort medlem Jørgen ”gris” Andersen, har formidlet kontakt til Marinehjemme- værnet, hvor vi længe har haft ønske om, at komme med ud og se hvad de arbejder med, dette er nu lykkedes.
LØRDAG DEN 16. AUGUST 2008 er vi inviteret ud at sejle med hjemmeværns kutteren Gunni, som vil sejle en tur gennem Flådestation Korsør og fortælle om de forskellige områder, og derefter sejle ud og undervejs fortælle om kutterens virke, alt sammen under Orlogskaptajn Henning Bachs kommando.
Da der kun er plads til 20 personer, har Orlogskaptajnen arrangeret 2 ture, første tur starter fra Arkaderne i Korsør kl. 09:00 og vare til kl. 11:00, og den næste tur, samme sted fra, er  kl. 19:00 – 21:00.
Vore damer er velkommne og der forefindes på kutteren redningsveste til alle, kun hvis man ønsker at medtage børn under 12 år skal man selv sørge for en godkendt redningsvest til disse.
TILMELDING: Knud på tlf. dag 30 54 38 91 eller aften 58 54 85 91, senest den 2. august 2008. Hele arrangementet er Gratis.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Vi sejlede en tur ud under Storebæltsbroen og vi fik rig lejlighed til at bese marinehjem- meværnskutteren, både i styrehus og motorrum, alt sammen under kyndig kommando af Orlogskaptajn Henning Bach.


- her er vi på vej ind under højbroen "Søens Folk" ??

 

Orlogskaptajn Henning Bach har her fået overrakt Livgardens Portvin af formanden Knud Glavind, som tak for et godt arrangement.
______________________________________________________________________________

Torsdag den 30. august 2008. Filmaften i Garderstuen.
Aftenen startede med at vi spiste stuvet hvidkål og frikadeller. Efter at vi havde indtaget dette kulinariske måltid, så vi filmen ”HVOR DRENGE BLIVER MÆND”, som er en dokumentarfilm, som følger 3 unge mænd gennem deres værnepligt og uddannelse i Den Kongelige Livgarde. Det er en både spændende og inspirerende film.
I alt 22 personer deltog i dette arangement.
___________________________________________________

LØRDAG DEN 22. november 2008 kl. 18:00 i Garderstuen. Bankospil.
Først spisning af medbragt mad, så spilles der om mange præmier.
- - - - - - - - - - - -

I år var der ikke mindre end 60 deltagere til foreningens traditionsrige bankospil.Stueetagen var fuldt besat.Også 1. sal var fuldt besat.Først spiste vi vores medbragte mad - så spillede vi banko.
Der skal lyde en stor tak til vore sponsorer.
_____________________________________________________________________

LØRDAG DEN 13. december 2008 kl. 13:00.
Julefrokost / julestue i Garderstuen.

Julefrokosten starter i garderstuen kl. 13.00 med indtagelse af vores kendte store julebord og ca. kl. 16.00 vil vi Wiese vores kendte julenisse frem - og igen
i år håber vi, at han har ”gaver” med til børnene.

Tilmelding til frokosten, 30543891-58548591, senest den 10-12-08.
Arrangementer 2009.


ONSDAG DEN 18. FEBRUAR 2009 kl. 18:30.
Skydning i Vemmelev Hallen.
De Danske Garderforeningers Landsskydning.

Gældende skydning afholdes onsdag den 18. februar 2009 kl. 18,30  i Vemmelev Hallen. Denne aften skal I huske at tilmelde jer af hensyn til arrangementet efter skydningen, hvor vi plejer at få en bid brød i Hallens Cafeteria.Tilmelding til Skydeleder Niels Wiese på Tlf. 58502955, eller mobil nr. 20222958.


Rigtigt mange var mødt op til vores 15m skydning i Vemmelev Hallen.


Dysten var hård. Resultatet blev, at Klaus Petersen løb med sejren og på 2. pladsen blev han efterfulgt af sin bror Per Petersen, så der var lagt op til en familie fejde.
Veteranklassen blev vundet af Poul Hansen, Gørlev, med Hans Chr. Petersen, også kaldet HC, på anden pladsen.Efter skydningen hyggede vi med en god portion biksemad med spejlæg og rødbeder og ikke mindst et par små snaps-
Et godt arrangement af vores skydeleder Niels Wiese.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

MANDAG DEN
23. FEBRUAR 2009 KL. 18.00.

GENERALFORSAMLING i GARDERSTUEN, Nygade 5. 4200 Slagelse.
Aftenes program:
Der serveres GULE ÆRTER M/TILBEHØR og kaffe.
Kl. ca. 20.00 afholdes ordinær generalforsamling med flg. dagsorden...
1)  VALG AF DIRIGENT.
2)  FORMANDENS..BERETNING.
3)  SKYDEUDVALGSFORMANDENS BERETNING.
4)  REGNSKAB.
5)  FASTSÆTTELSE AF KONTINGENT 2009..
6)  INDKOMNE FORSLAG.
7)  VALG AF FORMAND.
8)  VALG AF BESTYRELSESMEDLEMMER.
9)  VALG AF 2 SUPPLEANTER.
10) VALG AF 2 REVISORER.
11) VALG AF FANEBÆRER.
12) EVENTUELT .
I år er følgende på valg: Knud Glavind, Henning Hansen, Henrik Dahl Sørensen og Torben Gudmundsen.

Vestsjællands Garderforening afholdt generalforsamling mandag den 23. februar i foreningens Garderstue i Nygade.


Ikke mindre end 51 gamle gardere var mødt frem, og starten gik med en gang gule ærter med tilbehør.Der var "Fuldt Hus" i Garderstuen.
Efter spisningen blev der uddelt hæderstegn til nogle af foreningens medlemmer, godt styret af foreningens æresmedlem Niels Dalsgaard.


Fra venstre: Formanden Knud Glavind, 40 års jubilar Kurt Jacobsen, 25 års jubilar Arne Madsen, og 10 års jubilarerne Steen Holm og Thomas Petersen. Yderst til højre ses foreningens æresmedlem Niels Dalsgaard, som hæftede tegnene på jubilarerne.


Her ses fra venstre: 50 års jubilar Stephan Elkjær og modtagere af 40 års tegnet: Chr. Gjandrup, Troels Hansen, Poul S.Henriksen, Hugo Mortensen og Poul Kargaard Thomsen. Yderst til højre foreningens formand Knud Glavind, som siger tillykke.

I år kunne vi for første gang uddele et 70 års tegn. Robert Rasmussen, Skælskør, har været medlem af foreningen i 70 år.

Derefter gik vi i  gang med generalforsamlingen.
På valg var formand Knud Glavind, som blev genvalgt. Også  bestyrelsesmedlemmerne Henning Hansen, Henrik Dahl Sørensen og Torben Gudmundsen, der var på valg, blev genvalgt.
Som suppleanter blev Lars Favsbøll og Herluf Schmidt valgt. Genvalgt blev foreningens fanebærere Hans Jørgen Sørensen og Per Olsen og revisorerne Torben Hassel og Kurt Hansen.
Det var foreningens ordinære generalforsamling nummer 100 og foreningen kan den 23. maj 2009 fejre sit 100 års jubilæum, som kommer til at foregå med åbent hus i Garderstuen og om aftenen med en festmiddag, som bliver afholdt på Antvorskov Kaserne.
Nu ser alle frem til foreningens 100 års fest.
Lørdag den 4. april 2009 fisketur kl. 8.00 til kl. 14.00.
Invitationen:
I samarbejde med vores naboforening, Midtsjællands Garderforening, har vi arrangeret en fisketur.

Turen går fra Korsør med MS Bien som ligger ved Havnepladsen, ud for Føtex.

Turen koster kr. 225,00 pr. person
Vi har reserveret 15 pladser i alt til begge foreninger og tilmeldingen er efter princippet ”først til mølle”. Der vil være mulighed for at købe drikkelse og pølser om bord.
Tilmelding til Knud, Tlf. 30543891 eller 58548591

Fisketuren blev afviklet i et fantastisk flot vejr og med pæn deltagelse både fra Midtsjællands og Vestsjællands Garderforening.Der blev fisket....Der blev også fanget nogle fisk...Og der blev HYGGET...
100 års jubilæet 23. maj 2009.


INVITATION
1909  -  2009.
100 års jubilæum.

23. maj 2009.

Reception:
Lørdag den 23. maj kl. 10:00 - 13:00, åbent hus i Garderstuen, Nygade 5, 2400 Slagelse.
Alle Gamle Gardere, alle med relationer til DG, Den Kongelige Livgarde og Vestsjællands Garderforening, er meget velkomne.
Alle gamle gardere: Mød godt op i Garderstuen, Nygade 5, 4200 Slagelse.


Jubilæumsfest:
Lørdag den 23. maj 2009 kl. 18:00 på Antvorskov Kaserne.

Vi glæder os til at se alle Gamle Gardere m/damer til en herlig festaften.
3 retters menu.
Kaffe/the.
Dans til orkesteret SEVENTY FOUR.
Natmad.

Pris:           Kun kr. 250 pr. deltager.
(Efter tilskud fra foreningen.)
Vin, Øl, Vand købes i baren til lave priser.

Påklædning:     Almindeligt festtøj.

Tilmelding:       Senest den 14. maj , ved indbetaling af beløbet til
foreningens konto, Sydbank konto nr. 6820-1037840.
Husk at oplyse navne på deltagere.


Vi glæder os til at se jer alle.

 Program for festaften:

18:00:   Velkomstdrink
Under festen vil to tambourer medvirke i blå uniform, med tromme og fløjte.

18:30:   Vi går til bords.
Foreningens fane føres ind.
Formanden udbringer Dronningens skål.
Herefter starter middagen med taler, sang og dans.

24:00:   Tappenstreg og foreningens fane føres ud.
Dansen fortsætter til kl. 01:00.
Natmad.

Med Garderhilsen
Bestyrelsen.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte bestyrelsen.
Dagen startede med en jubilæumsparade.
Alle medlemmer var ved brev og via hjemmesiden blevet opfordret til at deltage i marchen:

100 ÅRS

JUBILÆUMSPARADE

DU INDKALDES HERMED TIL DELTAGELSE I VESTSJÆLLANDS GARDERFORENINGS 100 ÅRS JUBILÆUMSPARADE, LØRDAG DEN 23-5-2009 KL. 10.50.

I ANLEDNING AF FORENINGENS 100 ÅRS JUBILÆUM SKAL VI GAMLE GARDERE MARCHERE GENNEM BYEN MED DELTAGELSE AF 9 TROMPETER – 1 PAUKE OG CHEFEN FOR GARDEHUSARREGIMENTETS HESTESKADRON I SPIDSEN, ALLE TIL HEST.

VI GAMLE GARDERE SKAL DEREFTER MARCHERE MED FORENINGENS FANE I SPIDSEN, LIGE EFTER HESTEESKADRONEN, SÅ VI HÅBER SÅ MANGE AF FORENINGENS MEDLEMMER SOM OVERHOVEDET MULIGT VIL STILLE PÅ NYTORV, LØRDAG DEN 23-5-2009, KL. 10.50.

RUTEN BLIVER NYTORV, RÅDHUSPLADSEN, TORVEGADE, ØSTERBRO, JERNBANEGADE, ROSENGADE, FISKETORVET, NYTORV OG SLUTTER UDEN FOR GARDERSTUEN I NYGADE 5. 
Allerede fra kl. 10 var der mange, der samledes i garderstuen,
hvor der til kl. 14 blev serveret rødvin, hvidvin, øl, vand, sandwichs og kaffe af gamle garders foretrukne mærke: "Ad Libitum".
 Lidt før kl. 11 kom Gadehusarregimentets trompeterkorps til Nytorv.

 
 66 garderne stillede op på pladsen med to tambourer på højre fløj.

  Så blev fanen ført til højre fløj med Hans Jørgen Sørensen som
 fanebærer fulgt af Henning Hansen som reserve.....

...og marchen kunne begynde.


  Her er paraden ved at være slut. Den er på vej forbi Nytorv, de sidste 
 meter før den ankommer til Garderstuen i Nygade 5.
 Først kommer Gardehusarregimentets Trompeterkorps...  Så kommer de 66 gamle gardere med to tambourer, formand Knud Glavind,
 og fanen i spidsen.  Et nærbillede af "Men at Work".. Vel ankommet til Nygade 5 blev fanen afleveret...  ...... og Niels Wiese bød Trompeterkorpset på en Gammel Dansk......  ...... så de kunne skåle på Garderforeningens vel.
  (Hestene blev ikke glemt - de fik gulerødder.)  Så var der igen fuldt hus i Garderstuen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Og så var der aftenfesten.
Den blev holdt på Gardehusarkasernen med start kl. 18:00.Før festen kunne holdes, var der visse praktiske arbejder, der skulle udføres.
Her ses de smukt dækkede borde.Så kunne festen begynde. Her ses formanden Knud Glavind med de to tambourer, som Livgaden havde stillet til rådighed.Foreningens kasserer, sekretær og skydeudvalgsformand
Nils Wiese kaldte til ordenen.Formanden bød velkommen.Formand for garderstuen - og 1. fanebærer - Hans Jørgen Sørensen
bar fanen ind.Så var der en række talere. Først præsidenten for De Danske Garderforeninger. Jan Brun Andersen.Så kom chefen for Livgarden. oberst Lase Harkjær
- og efter ham bl.a. formænd fra naboforeningerne.Foreningens tidligere formand - og æresmedlem - Niels Dalsgaard forærede foreningen en vandrepokal, der hvert år skal uddeles til et medlem, der i
særlig grad har gjort sig fortjent til titlen "Årets Kammerat".Der var hygge ved bordene - her formanden- og kassereren med fruen, der ser på husbonden med beundring?
- eller forundring?Så gik dansen lystigt........  og der blev tid til hyggesnak i de tilstødende lokalerAlt i alt en hyggelig og vellykket fødselsdagsfest.


Torsdag den 5. november 2009 kl. 18:00.
Garderstuen.
Indbydelsen lød på:
Middag og derefter foredrag af De danske Garderforeningers
præsident, generalmajor Jan Brun Andersen.


Vi får besøg af De Danske Garderforeningers Præsident,  Generalmajor Jan B. Andersen, som kommer og fortæller os om sin tid i Helman provisen i Afghanistan. Vi starter aftenen med fællesspisning kl. 18:00 i Garderstuen og derefter foredrag.
Pris for spisning ca. kr. 100,00, der vil blive serveret varmt mad.
Tilmelding senest den 1. november på tlf. 30 54 38 91 eller 58 54 85 91. (Knud.)
Ledsager er velkommen.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Det blev som ventet en af de rigtigt gode aftener i Vestsjællands Garderforening.
Med sådan en fordragsholder var der naturligvis "fuldt hus".
Aftenen startede med en dejlig, gammeldags flæskesteg med rødkål, brune og hvide kartofler, svedsker og sprød svær.
Ikke dårligt på en kold efterårsaften, og ingen gik sultne fra bordet.  Så fortalte J. B. om det år han tilbragte i Afghanistan som næstkommandrende for
  NATO styrken.  Vi fik et godt indtryk af hvor kompliceret situationen er, men også af de store,
  rigtigt store, fremskridt, der er sket i den tid NATO styrken har virket i landet.Damerne var også inviteret.

(Herren til venstre i billedet er foreningens web-master - herren til højre er formanden.)
        (Fotograf den  5. november: Wiese.)
Lørdag den 28. november 2009 kl. 18:00.
Årets store bankospil i Garderstuen.

I anledning af foreningens 100 års jubilæum her i 2009 kan vi love at præmierne denne gang ikke bliver mindre end hidtil.
Vi vil arbejde på, at dette 100 års jubilæums spil skal gå over i historien hvad præmier angår.
Vi starter kl. 18:00 med at spise vores medbragte mad og ca. kl. 20:00 går vi i gang med at spille.
Venner og bekendte er velkomne.
Tilmelding senest den 25. november på tlf. 30 54 38 91 eller 58 54 85 91. (Knud.)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Den 28. nov afholdt foreningen igen det meget berømte bankospil.
Der var et hav af præmier (pga. Knud) og 63 til at spille om dem.
En meget fin aften


Lørdag den 12. december 2009 kl. 13 eller 16.
Julefrokost i Garderstuen.

Selve frokosten er kl. 13:00 og for de, der ikke ønsker at deltage i spisning, serveres der kaffe kl. ca. 16:00, hvor også den Wiese Julemand ankommer med gaver til børnene.


Arrangementer 2010.

TORSDAG DEN 21. JANUAR 2010 kl. 18:30.
Skydning (træning) på 15 meter banerne i Vemmelev Hallen.
Tilmelding er ikke nødvendig.
Nærmere oplysninger hos Niels Wiese, Mob.: 20 22 29 58


TORSDAG DEN 11. FEBRUAR kl. 18:30.
Skydning i Vemmelev Hallen.
De Danske Garderforeningers Landsskydning.
Gældende skydning afholdes torsdag den 11. februar 2010 kl. 18:30  i Vemmelev Hallen.
Der skydes både i en "drenge" og en veteranklasse for gamle gardere, der er fyldt 55 i 2009 eller tidligere. Skydestillingerne kan I se HER.
Denne aften skal I huske at tilmelde jer af hensyn til arrangementet efter skydningen, hvor vi plejer at få en bid brød i Hallens Cafeteria.

Tilmelding til Skydeleder Niels Wiese på Mob.: 20 22 29 58.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Det var en sjov aften med god skydning og godt humør, selv om der ikke var nogen præmier!!
Vi sluttede aftenen med lidt god mad og drikke, og det løsner som bekendt stemmebåndene.
Nils Wiese.
_______________________________________________________

MANDAG DEN 22. FEBRUAR 2010 kl. 18.00.
GENERALFORSAMLING i GARDERSTUEN, Nygade 5. 4200 Slagelse.
Vestsjællands Garderforening indbyder hermed alle medlemmer til spisning med efterfølgende generalforsamling.
Foreningsemblem og hæderstegn bæres ved generalforsamlingen.

Der serveres GULE ÆRTER M/TILBEHØR og kaffe.

Kl. ca. 20.00 afholdes ordinær generalforsamling med flg. dagsorden.

  1)    VALG AF DIRIGENT.
  2)    FORMANDENS BERETNING.
  3)    SKYDEUDVALGSFORMANDENS BERETNING.
  4)    REGNSKAB.
  5)    FASTSÆTTELSE AF KONTINGENT 2009.
  6)    INDKOMNE FORSLAG.
  7)    MÆRKEDAGE.
  8)    VALG AF FORMAND.
  9)    VALG AF BESTYRELSESMEDLEMMER.
10)   VALG AF 2 SUPPLEANTER
11)   VALG AF 2 REVISORER.
12)   VALG AF FANEBÆRER.
13)   EVENTUELT

I år er følgende på valg: Knud Glavind, Niels Wiese, Hans Jørgen Sørensen, Klaus Pedersen.

Under spisningen uddeles hæderstegn til medlemmer, der har været medlemmer af garderforeningen i 60, 50, 40, 25 og 10 år.

HUSK: TILMELDING TIL KNUD SENEST DEN 17. FEBRUAR:
AFTEN 58 54 85 91 – DAG 30 54 38 91.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Der var fuldt hus med 51 deltagere, som nød de gule ærter.
Generalforsamlingen blev gennemført i henhold til lovene.
Der blev vedtaget en kontingentforhøjelse fra 2011 til kr. 400 og til 200 for pensionister.
Det gav anledning til nogen debat. Afgiften til præsidiet er steget meget de senere år, og derfor var det efter kassererens mening nødvendigt med en justering.
Alle valg var genvalg. (Se HER hvem, der er i bestyrelsen.)
Vort æresmedlem Niels Juul Dalsgaard uddelte årstegn.
Selv modtog N. J. D. den af ham selv skænkede vandrepokal som en påskønnelse af hans store arbejde igennem mange år for foreningen, senest for hans store indsats med at gratulere medlem-
merne ved runde dage.
Aftenen sluttede med megen god snak.
Nils Wiese
______________________________________________________

Torsdag den 15. april 2010 kl. 18:00.
Vi fejrer Dronningens 70 års dag (lidt tidligt) i Garderstuen med en kammeratskabsaften, med lidt god mad og måske
en film og lidt sjov snak.
TILMELDING TIL KNUD GLAVIND SENEST MANDAG DEN 12. APRIL
AFTEN 58 54 85 91 – DAG 30 54 38 91.
Tirsdag den 4. maj 2010 kl. 19:00.
Mindehøjtidelighed ved og i Sct. Mikkels Kirke. 
Vi deltager med foreningens fane i kransenedlæggelse ved Sct. Mikkels Kirkehvor vi lægger en krans til minde om faldne danske soldater.
Bagefter deltager vi, ligeledes med fanen, i mindehøjtideligheden i Kirken. Alle er velkomne.Vor fanebærer Hans Jørgen Sørensen og fanevagt Per Olsen.Onsdag den 5. maj 2010 kl. 18:00 – ca. 20:30.
Rundvisning på Københavns Hovedbanegård af pensioneret stationsforstander Per Buhr.
Rundvisningen er gratis.
Turen vil bl.a. være på taget, i kældrene og de kongelige gemakker.
Kom og oplev en spændende / anderledes tur på hovedbanen end normalt.
Vi mødes under uret kl. 18.00.
Der er plads til 25 personer i alt, og tilmelding er efter princippet ”først til mølle”. Tilmelding til Knud Glavind på tlf. 58 54 85 91.
Hver især sørger for egen transport, men hvis man ønsker at tage toget, som  ”går lige til døren”, er nedenstående afgang den som passer bedst:
Stop:       Afgang:    Tognummer:
Korsør       16:41     IC 940
Slagelse st  16:52      
Sorø st      17:00      
Ringsted st  17:10              
Roskilde st  17:26      
København H  17:49 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -23 medlemmer tog turen til Hovedstaden.
Her er de samlet i Hovedbanegårdens forhald.    

Der var mange trapper op til taget og til uretHer er alle samlet på taget.Pensioneret stationsforstander Per Buhl fortæller i den kongelige ventesal.


Et blik ind i den fine gamle kongelige elevator.
Selv elevatoren er der gjort meget ud af!!Onsdag den 26. maj 2010 kl. 18:00
samles vi til Lerdueskydning hos Ole Lorentzen på adressen: Nykøbing Landevej 13, Gudum, Slagelse.
Følg skiltet som er opsat ud til landevejen. Niels Wiese vil i løbet af aftenen sørge for hans kendte varme grillede pølser.
Troels Hansen stiller med lerduekaster og har fyldt kassen med duer så mød frem og vær med til at nedlægge duerne.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Det var dejligt vejr, der var mødt 20 medlemmer - mange unge - hos Ole Lorentzen i Gudum, og vi havde en hyggelig aften.

Der blev skudt på livet løs - Troels Hansen stillede med lerduekaster og en fyldt kasse med lerduer.


  Aftenens vinder blev efter omskydning Troels Hansen foran Henning Hansen. 
 (Skytten på billedet er Søren Hansen.)


  Henning Hansen, Knud Glavind og mesterskytten Troels Hansen.
 Resultater bortforklares??
Uden mad og drikke…….Niels Wiese stillede med sin grill og masser af pølser.Onsdag den 2. juni 2010 kl. 19:00
har vi fået lov at komme ind og se Frederiksberg Slot, hvor Oberstløjtnant  Jan Stoltenborg fra Den Kongelige Livgarde og næstkommanderende på Frederiksberg Slot vil vise os rundt på Slottet.
Vi mødes kl. 19:00 ved indgangen til slottet, lige ved siden af Kbh. Zoo. Tilmelding senest den 30. maj til Knud, tlf. 30 54 38 91 eller 58 54 85 91.
Vi vil prøve at fylder bilerne op hvis der er stemning for det.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


16 medlemmer havde fundet vej fra Vestsjælland til Frederiksberg Slot /Hærens  Officerskole.

Jan Stoltenborg var (som ventet) en god og underholdende guide.
Vi var helt oppe på flagbastioinen.
Flaget var på halv.
Den 32. danske soldat, garderhusar Sophie "Bellis" Bruun var samme dag faldet i Afghanistan. 
Slottet set fra flagbastionen.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Ved De Danske Garderforeningers
repræsentantskabsmøde i Hillerød
den 12. juni blev der uddelt præmier
for 15 meter og 200 meter lands-
skydninger.

I landsskydningen på 15 meter blev Vestsjællands Garderforening nr. 1
i  3 division.

Her modtager en glad formand
pokalen fra formanden for præsidiets
skydeudvalg Jan Stoltenborg.

Der var også garderglas til de
bedste skytter.


 


Byfest i Slagelse den 2. juli 2010.


   Ved byfesten havde vi denne dag åbenet Garderstuen og opsat et telt,  hvor vi solgte vore
   efterhånden velkendte garderpølser.

   På billedet ses fra venstre: Knud, Hans Jørgen, Henning, Kaj, Jørgen og Niels.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Onsdag den 8. september kl. 18:00  Lerdueskydning.

Onsdag den 8. september kl. 18.00 holder vi en ny omgang lerdueskydning.
Vi mødes kl. 18:00 hos Arne Eriksen, Koldhøjvej 13, Havrebjerg, hvor Troels og Niels Henrik Hansen i et godt brødre team har sørget for at arrangementet er kommet på plads, og igen er det Per Pedersen der sørger for at duerne bliver bragt til Koldhøjvej.
OBS: Forudgående tilmelding er IKKE nødvendig.
VI MØDES PÅ KOLDHØJVEJ 13, HAVREBJERG
ONSDAG DEN 8-9-10, HOS ARNE ERIKSEN
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Lørdag den den 20. november kl. 18:00. BANKOSPIL I GARDERSTUEN..
Denne aften løber årets store bankospil af stabelen, med et væld af store og gode præmier som vores trofaste sponsorer atter engang har hjulpet os med.
Vi starter kl. 18.00 med at spise vores medbragte mad og derefter ca. kl. 20.00 gør vi klar til at starte det store, fantastiske, uovertruffen, uforlignende, exceptionelle, bankospil.
 
Sådan lød indbydelsen.


Ikke mindre end 60 medlemmer og "ledsagere"  var mødt op

Der var fuldt hus i stueetagen ...... helt ud i hjørnerne ...... de sidste måtte rykke op på 1. sal.Her ses et udsnit af præmierne - og opråberen, den kendte gamle garder Knud Glavind.


  2011.

Onsdag den 19. januar 2011 kl. 18:00.
KAMMERATSKABSAFTEN.
Vi mødes i Garderstuen kl. 18.00 og spiser sammen. Vi sørger for en herlig menu til en fornuftig pris og derefter hygger vi os med anekdoter fra vores Livgarde tid evt. krydret med en film fra Livgarden.  Vores koner, kærester m.m. er velkommne.Der var et flot fremmøde: 24 var mødt op til årets første kammeratrskebsaften.
Først mindes vi med 2 minuters stilhed den  23 årige konstabel Samuel Enig, som sidste uge blev dræbt i kamp i Afghanistan og som om eftermiddagen var blevet begravet i Vejle.
Det var ikke kun "gamle" gardere der var mødt op, men som det ses på billdet også "unge" gardere, mange med "påhæng".
Niels (Wiese) havde sørget for et flot traktement - det var så flot at menuen skal nævnes:
- sild
- dampede rødspætter med rejer osv.,
- lun leverpostej
- lune hakkebøffer med løg
- skinke og roastbeef mv.
- ostebord.
Der var god og hyggelig snak om vores soldatertid, så der vi blev enige om at udsætte filmsforevisningen til en anden lejlighed.
  Torsdag den 27. januar 2011.    15 METER SKYDNING.

    Denne aften mødes vi til træningsskydning i Vemmelev Hallen. Vi skyder på de
    indendørs 15 meter baner, så mød op så du er i træning til vi skal afgive de gældende  
    skud.
    Forudgående tilmelding er ikke nødvendig.

Fredag den 28. januar 2011. 
I samarbejde med Midtsjælland og Korsør Garderforening arrangerer vi en tur  til ”Besøg i Folketinget, fredag  28. januar 2011.”
På denne tur er vores damer også velkommen.
Der bliver mulighed for at se Tinget i arbejde samt for at besøge Snapstinget.
Alt afhængigt af deltagerantallet bliver der transport med tog eller med bus. Ankomst til København kl. 12:00.
Nærmere oplysninger sendes direkte til de tilmeldte medlemmer..
Tilmelding til 30 54 38 91 – aften 58 54 85 91 senest den 20. januar.   Vi drog vi af sted til Christiansborg sammen med Midtsjællands Garderforening og Korsør 
   Garderforening.
  I alt  27 deltog i turen.  Vi blev vist rundt af Henrik Brodersen fra DF og vi fik set mange ting man normalt ikke ser
  på Christiansborg. (Henrik Brodersen er gammel garder og medlem af Korsør Garderforening.)
   Vi sluttede af i Snapstinget hvor vi spiste frokost - og der skal lyde en stor tak til Henrik
  Brodersen


    Torsdag den 10. februar kl. 18:00.   GÆLDENDE SKYDNING.
Vi mødes atter i Vemmelev Hallen kl. 18.00 til de gældende skydninger på 15 meter banen.
Efter skydningen spiser vi sammen i Vemmelev Hallens Cafeteria, hvor der også uddeles præmier.
Bemærk: Der skydes også i veteran klassen.
Denne aften ”plejer” vores økonomichef  Niels Wiese at være ret ”rundhåndet” så mon ikke han igen i år giver en lille ting under spisningen.
Har i evt. spørgsmål angående skydningerne er I velkommen at kontakte Niels Wiese på tlf.  58 50 29 55 eller mobil tlf. 20 22 29 58.
  27 gamle gardere var mødt op i Vemmelev Hallen for at skyde vores 15 meter skydning.   I veteran klassen vandt Niels Dalsgaard og i ”ungdomsklassen” vandt Ole Lorentzen.
   Et stort "Til Lykke" til dem begge.Efter skydningen hyggede vi os med fællesspisning.

Mandag den 21. februar 2011 kl. 18:00.
GENERALFORSAMLING i Garderstuen, Nygade 5, 4200 Slagelse.
Reservere datoen allerede nu, så du er klar til at deltage på vores generalforsamling, som starter kl. 18:00 med spisning af vores traditionelle menu GULE ÆRTER..

Kl. ca. 20.00 afholdes ordinær generalforsamling med flg. dagsorden.

  1:   VALG AF DIRIGENT.
  2:   FORMANDENS BERETNING.
  3:    SKYDEUDVALGSFORMANDENS BERETNING.
  4:    REGNSKAB.
  5:    FASTSÆTTELSE AF KONTINGENT 2012.
  6:    INDKOMNE FORSLAG.
  7:    MÆRKEDAGE.
  8:    VALG AF FORMAND.
  9:    VALG AF BESTYRELSESMEDLEMMER.
10:    VALG AF 2 SUPPLEANTER
11:    VALG AF 2 REVISORER.
12:    VALG AF FANEBÆRER.
13:    EVENTUELT

I år er følgende på valg: Knud Glavind, Henning Hansen, Henrik Dahl Sørensen og Torben Gudmundsen

UNDER SPISNINGEN VIL FØLGENDE GAMLE GARDERE FÅ TILDELT HÆDERSTEGN.

60 ÅRS TEGN    MAJ 49 KELD BENDTSEN 
                         527-NOV- 46 POUL HANSEN
50 ÅRS TEGN    415125 MAJ. 59 BENT JENSEN
                         690 NOV. 47 ALFRED NIELSEN
                         453155 JAN 60 KNUD VIGGO NIELSEN
                         415454 MOGENS GULDBORG NIELSEN
                         415287 JULI 59 JENS RASMUSSEN
40 ÅRS TEGN    OKT 70 POUL EGON HANSEN                            
                         FEB 69 JØRGEN HOLMBERG
                         OKT. 70 TORBEN PLOUG OLSEN
                         OKT. 70 HANS CHR. PETERSEN
25 ÅRS TEGN    370552 MARTS 58 KELD CHRISTENSEN      
                         MARTS 86 TORBEN HASSEL
                         APR 86 HENRIK JØRGEN PEDERSEN
                         MAR 83 KLAUS PEDERSEN
                         370768 MAJ 58, REJNAR SØRENSEN
10 ÅRS TEGN    AUG. 2000, MARTIN BLØSS SKOVDAL
   
HUSK! EMBLEM OG HÆDERSTEGN BÆRES VED GENERALFORSAMLINGEN.

TILMELDING: AFTEN 58 54 85 91 – DAG 30 54 38 91, KNUD. SENEST DEN 18-2-2011.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 Ikke mindre end 62 gamle gardere var mødt op til generalforsamlingen.
 Aftenen startede med spisning af gule ærter og pandekager,
  Derefter modtog 10 jubilarer deres hæderstegn. 

 Fra venstre på billedet ses vores æresmedlem Niels Dalsgaard
 Derfter modtager af 60 års tegn: Keld Bentzen, 
 50 års tegn: Alfred Nielsen, Bent Jensen og Jens Rasmussen,
 40 års tegn: Jørgen Holmberg,
 Fra venstre:  40 års tegn:  Hans Chr. Petersen,
 25 års tegn: Keld Christensen, Torben Hassel og Rejnar Sørensen,
 10 års tegn: Henrik Dahl Sørensen og på højre fløj en stolt formand for Vestsjællands 
 Garderforening Knud Glavind..

  
Formanden Knud Glavind aflagde årsberetning, som blev godkendt, derefter fremlagde vores kasserer, Niels Wiese, foreningens regnskab, som ligeledes blev godkendt.
Herefter gik man over til valg til bestyrelsen, på valg var Knud Glavind, Henning Hansen, Torben Gudmundsen og Henrik Dahl Sørensen og alle blev genvalgt. Som suppleant blev Lars Fravsbøl og Jespersen Truelsen valgt.
Som revisor blev Torben Hassel og Kurt Hansen valgt, og som foreningens fanebærer blev Hans Jørgen Sørensen og Per Olsen valgt.
Det var dejligt for bestyrelsen at se det flotte fremmøde og der har da også gennem året været afholdt flere gode arrangementer, som bestyrelsen også vil satse meget på i året fremover.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
På grund af sygdom, kunne 453155 JAN 60 Knud Viggo Nielsen desværre ikke være tilstede til Vestsjællands Garderforenings generalforsamling, hvor han skulle modtage 50 års hæderstegn,I stedet tog foreningen ud til Knud og overrakte ham hæderstegnet. Her ses formanden Knud Glavind, der overrækker Knud Viggo Nielsen tegnet.Tirsdag den 26. april 2011 kl. 19:00 i Garderstuen, Nygade 5.
”Bekæmpelse af pirateri”.

Emnet er desværre kun alt for aktuelt, og kaptajnløjtnant Alex Stougaard Kynde vil fortælle om sine oplevelser på orlogsfartøjet ESBERN SNARE og om fartøjets rolle i "Operation Ocean Shield" med fokus på selve problematikken og udfordringerne omkring pirateri i Adenbugten og det Indiske Ocean.
Tilmelding er ikke nødvendig, men af hensyn til indkøb vil vi alligevel gerne høre, om I kommer til arrangementet.
Ring til Knud: AFTEN 58 54 85 91 – DAG 30 54 38 91


4. maj 2011.
Hvert år den 4. maj deltager Vestsjællands Garderforening i mindehøjtideligheden i Skt. Mikkels Kirke hvor man mindes de, der faldt under den 2. verdenskrig.
Mindehøjtideligheden slutter foran kirken hvor der lægges kranse ved monumentet for de faldne.

Her lægger formanden, Knud Glavind, kransen fra Garderforeningen.


Hans Jørgen Sørensen var fanebærer. 


LERDUESKYDNING ONSDAG DEN 25. MAJ 2011, KL. 18:00.
Invitationen lød:

Så er vi klar til den første af sommerens 2 lerdueskydninger.
Det er igen Troels Hansen og Per Pedersen, der har sørget for at arrangementet er kommet op at stå.
Vi mødes onsdag den 25. maj kl. 18:00 hos:
Ole Lorentsen, Nykøbing Landevej 13, Gudum, 4200 Slagelse, hvor duerne venter på os og under vejs vil Niels Wiese sørge for at grille nogle gode store saftige pølser til os og ligeledes vil det være muligt at købe drikkevarer.
Husk vi ses onsdag den 25. maj kl. 18:00.
Med venlig hilsen
Knud Glavind

Billeder med videre følger hen ad vejen..............
Her er de nogle af de kendte ansigter:


TIRSDAG DEN 2. AUGUST 2011. 
42 mumier fra Garderforeningen i København's sang- og frokostlaug "Gardermumier" besøgte garderstuen for at se lokalerne - og benyttede lejligheden til at slukke tørsten efter busturen fra København inden turen gik videre til Gardehusar- regimentet.


Foto: Web-master. 


Foto: Niels Wiese.  
Foreningens web-master Peter Horsten (der startede "Mumierne") og formanden slukker tørsten.

Torsdag den 25 august  2011 kl. 19:30. Livgardens Musikkorps på Borreby.
GRATIS ENTRE.
Livgardens musikkorps  giver koncert på Borreby kl. 19:30, men a
llerede fra kl. 18.30 varmer Slagelse Garden og Skælskør Marinegarde op.
Medbring selv stol.
I tilfælde af regn aflyses arrangementet.

Husk! Alle er velkommne, så lad os ses på Borreby torsdag den 25. august.

Søndag den 18. september 2011 kl. 10:00.

SOMMER – EFTERÅRSSKYDNING FOR HELE FAMILIEN.

Søndag den 18. september afholdes årets altafgørende lerdueskyd- ning, som en sommer / efterårsskydning,  hos Ole Lorentsen på adressen, Nykøbing Landevej i Gudum.
Der vil være opsat store skilte.  Skydningen starter kl. 10:00 og varer til kl. 14:00.
 
Ud over Lerdueskydning vil der også kunne skydes med bue og pil og luftbøsse, så der skulle være mulighed til alle i familien. 
Fra kl. 14:00 fælles spisning af enten medbragt mad eller foreningens kendte grillpølser.
Under spisningen vil præmieoverrækkelsen ske.
Patroner – øl – vand – grillpølser – snaps med mere kan købes på banen – husk at medbringe stole – ”campingudstyr”.
Det er igen vores gæve medlemmer Per Petersen – Niels Henrik Hansen – Ole Lorentsen og Troels Hansen der har sørget for at dette arrangement er kommet på benene.
Godt gået.
Husk hvis du møder nogle af dine garderkammerater at gøre dem opmærksom på arrangementet.
Med venlig hilsen
Bestyrelsen + "De 4"


    Ved Livgardens årlige "Åbent Hus" og forældredage på Garderkasernen, Høvelte og på
    Livgardens Kaserne ved årgangsparader og kulturnatten, er foreningen repræsenteret ved
    formanden,  Knud Glavind, der står for De Danske Garderforeningers salgstelt.
Dette billede er taget på kulturnatten på Livgardens Kaserne fredag den 14. oktober 2011.

Mandag den 31. oktober 2011 kl. 18:00. Garderstuen, Nygade 5.
KAMMERATSKABSAFTEN.
Vi starter med spisning af en god menu til en rimelig pris.
Det er meningen at vi denne aften, som sidst vi holdt kammerat- skabsaften, skal mindes vores soldatertid over en snak omkring bordet.
Af hensyn til spisning bedes i tilmelde jer på tlf. 30543891 eller 58548591, senest den 27-10-2011.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lørdag den 19. november 2011 kl. 18:00.
Årets store BANKOSPIL
Vi starter med at spise vores medbragte mad og derefter ca. kl. 20:00 starter vi på selve spillet.
V kan allerede nu igen i år love flotte præmier fra vores sponsorer.
Tilmelding senest den 16. november på tlf. 30 54 38 91 eller 58 54 85 91.


x

Sidst opdateret den 3. marts og den 9. september 2012.
Web-master: SEP 58 Peter Henrik Horsten.