48. Årgang
SEPTEMBER  2009
Nr. 3


Så skyder Skyttelauget igen på alle distancer.

Den nye kortdistancesæson indledes onsdag den

2. september kl. 18.30.


Fugleskydning onsdag den 16. september.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen,  og kom og vær med til en fornøjelig aften.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Skyde- og aktivitetskalender.
Kommende arrangementer.
Kortdistance Sæson 2009/2010

Landsskydning 200 meter.
Fugleskydning
Kokken serverer
VÅBENKONTROL
Garderforeningen i Københavns arrangementer
Hvem er hvem ?

VIGTIGT:
    Vi er nu i fuld gang med at skyde til Gardernes Landsskydning på 200 m. Den skydes i august og september.
    Det er en skydning, som vi alle bør deltage i, idet vi her både får et par sjove timer sammen på skydebanen, men også samtidig viser, at vi slutter op bag et arrangement i De Danske Garderforeninger.
   Vær med til at Garderforeningen i København også i år, vil kunne vise sig som den størst deltagende forening på landsplan
Med Garderhilsen
Jan

SEPTEMBER
Onsdag  02 Træning og handicapskydning 15 m   kl. 18:30
Onsdag  09 Træning 15 m                       kl. 18:30
Søndag  13 Langdistance på Kalvebod           kl. 08:00
Onsdag  16 Fugleskydning                      kl. 18:30
Lørdag  19 Vingsted                           kl. 10:30
Tirsdag 22 Langdistance på Kalvebod           kl. 16:00
Onsdag  23 Træning 15 m                       kl. 18:30
Onsdag  30 Træning 15 m                       kl. 18:30

OKTOBER

Onsdag  07 Træning, handicapskydning og spisning 15 m.                                               kl. 18:30
Søndag  11 Langdistance på Kalvebod           kl. 08:00
Onsdag  14 Træning 15 m                       kl. 18:30
Onsdag  21 Træning 15 m                       kl. 18:30
Søndag  25 Langdistance på Kalvebod           kl. 08:00
Onsdag  28 Træning 15 m                       kl. 18:30

NOVEMBER.

Onsdag  04 Træning, handicapskydning og spisning 15 m.
                                              kl. 18:30

Søndag  08 Langdistance på Kalvebod           kl. 08:00
Onsdag  11 Træning 15 m                       kl. 18:30
Onsdag  18 Træning 15 m                       kl. 18:30
Søndag  22 Langdistance på Kalvebod           kl. 08:00
Onsdag  25 Træning 15 m                       kl. 18:30

DECEMBER.

Onsdag  02 Træning og handicapskydning 15 m   kl. 18:30
Søndag  06 Juleafslutning på langdistance     kl. 08:30
Onsdag  09 Juleafslutning                     kl. 18:30
Onsdag  16 Træning 15                         kl. 18:30


KOMMENDE ARRANGEMENTER

LANDSSKYDNING 200 M
Med en målsætning om at være den forening på landsplan, der deltager med det største antal skytter i Landsskydningen på 200 m, så er der brug for DIN hjælp. Kom forbi skydebanen og vær med.

FUGLESKYDNING
Fugleskydningen afholdes i år 16. september på skydebanerne på Carlsberg-Tuborg Fritidscenter, Ny Carlsberg Vej 68. Dørene åbnes kl. 18.00 og første skud skydes kl. 18.30. Vil du deltage i den efterfølgende fuglekongemiddag er tilmelding nødvendigt. Du skal have tilmeldt dige hertil ikke senere end 13. september. Tilmelding sker på skydebanen eller til Flemming (43 64 67 94).

VINGSTED
Lørdag den 19. september er der atter kaldt til samling for gamle gardere på skydebanerne i Vingsted. Flaget sættes kl. 10.30, og herefter vil der blive skudt på både 50 m banerne og 200 m banerne. Skyttelaugets Vingstedturskoordina- tionsudvalg har været i gang med planlægningen i lang tid, og tilmeldingerne til deltagelse er strømmet ind. Skyttelaugets hold forlader således den københavnske hjemstavn fredag den 18. september, for at deltage yderst aktivt som skydende deltagere og som hjælpere ved stævnet, for så at returnere til København igen søndag den 20.
    

KORTDISTANCESÆSON 2009/2010

    
     Efter nu at have stået ubrugte hen i 4 måneder, er det nu tid til at få skudt støv og spindelvæv ud af Skyttelaugets kortdistancegeværer.  Onsdag den 2. september bliver dørene til den nye kortdistancesæson slået op, og så går det slag i slag frem til sidste onsdag i april, hvor vi forhåbentlig kan se tilbage på endnu en god sæson.

     Den nye sæson vil kunne byde på spændende skydninger, gode skud og lidt mindre gode skud, glæde over en rigtig god 20-skuds serie, og tilsvarende ærgrelse når nu et enkelt eller to skud sidder helt skævt, ligesom den vil byde på den kendte undren over, at det gevær ”jeg” skød ind for en måned siden, nu skyder helt forbi.
     Derudover tilbydes handicapskydning hver måned, spisning mindst én gang om måneden, og som den opmærksomme læser måske allerede har bemærket, så er menuplanen for hele sæsonen beskrevet andet sted i Sigtekornet. Julens komme vil blive markeret med juleafslutning med skydning til formandens skiver, julemiddag, julegaver og julehygge.
     Efter nytår vil der blive budt på landsskydning på 15 m, hvor vi igen forsøger at blive landets størst deltagende forening. Vi nåede det næsten i sidste sæson, men nu skal det være, - vi vil være størst!
     Selvfølgelig vil sæsonen også kunne byde på det største af alle bankospil inden for De Danske Garderforeninger. Det kan imidlertid ikke loves, at opråberen har forbedret sine evner til at trække de rigtige numre op af posen, men man har da lov at håbe.
     Jo, alt i alt tegner det til at blive en sæson, hvor der bydes på mange forskellige aktiviteter ud fra en kendt skabelon.
     Hvis nogen har glemt det hen over sommeren, så skyder vi stadig på banerne på Carlsberg-Tuborg Fritidscenter, Ny Carlsberg Vej 68. Der vil være adgang til opholdslokale og skydebaner fra kl. 18.30.
     Skyttelauget håber at se dig på banerne i den kommende sæson.
LANDSSKYDNING 200 M

     Årets Landsskydning på 200 m har nu været i gang i en måned. Skydningen afvikles i august og september , og kan skydes på Skyttelaugets hjemmebane på Kalvebod.
     Igennem alle årene har netop denne skydning været sæsonens vigtigste skydning for Skyttelauget, idet vi gennem deltagelse heri har vist, at vi slutter op bag en fælles aktivitet i De Danske Garderforeninger. Samtidig har det så også været en skydning, hvor vi har repræsenteret vor moderforening – Garderforeningen i København – og vist, at det er en aktiv forening.
     Skydningen er en konkurrenceskydning, hvor der både skydes individuelt og holdskydning. Alle deltagere kommer til at figurere på den endelige resultatliste. Derudover indeholder landsskydningen også en holdskydning, hvor alle deltagende skytter inddeles i hold alt efter om man er veteran eller senior, og efter hvor mange point man har skudt individuelt.
     For Skyttelauget gælder, at vi naturligvis meget gerne vil vinde en eller flere præmier, men det vigtigste mål er, at vi meget gerne vil være den forening der på landsplan deltager med det største antal skytter. Hvis dette mål skal nås, så er der brug for, at DU møder op på skydebanen.
     I september måned har vi en enkelt søndagsskydning, nemlig søndag den 13. september, hvor vi mødes i SKAK-huset på parkeringspladsen til morgenkaffe kl. 08.00.
Derudover vil der være mulighed for at skyde landsskydning tirsdag den 22. september kl. 16.00. Også her mødes vi  ved SKAK-huset.
     Har du endnu ikke skudt din landsskydning på 200 m, så find ud af, om ikke du en af disse 2 dage har mulighed til at lægge vejen forbi Københavns Skyttecenter. Skyttelauget er klar til at tage imod dig begge dage.
 

En ny sæson på kortdistancen er ved at begynde, og dørene er ved at blive åbnet for sæson 2009/2010. Vanen tro vil skydebanerne være åbne fra første onsdag i september, men sæsonen er dog ikke rigtig gået i gang, før vi har afholdt Fugleskydning.

Garderforeningens Skyttelaug vil hermed gerne invitere til Fugleskydning

ONSDAG 16. SEPTEMBER

Og fuglen vil være at finde i skydekælderen på vore 15 m baner på Carlsberg-Tuborg Fritidscenter, Ny Carlsberg Vej 68.

Banerne vil blive åbnet kl. 18.00, og der vil så være 30 minutter, hvor alle i ro og mag kan få frakken og hatten af og hilst på de andre igen efter sommeren. Kl. 18.30 præcis er alle så klar til at gå i gang, og den regerende Fuglekonge vil skyde det første skud mod fuglen. Herefter vil skuddene lyde regelmæssigt indtil brystpladen falder, og den nye Fuglekongen for 2009 er fundet.

Alle kan naturligvis deltage. Alle medlemmer af Skyttelavet, medlemmer af Garderforeningen i København og Skyttelavets Venners Fond samt tilhørende familier er velkommen til at deltage. Eneste krav for deltagelse er, at man forud for skydningen har erhvervet sig et eller flere – helst flere - skydekort, og således er blevet registreret på ”Skydelisten”.

Skydekort kan købes forud for Fugleskydningen, hvor de kan fås ved en af Skyttelaugets mange salgsmedarbejdere, eller de kan købes på dagen på  skydebanen. Der er Fugleskydningskort nok, så der er ingen grund til at holde sig tilbage eller være nervøse for ikke at kunne få et par af de eftertragtede skydekort.

Prisen for skydekort er også i år sat til kr. 15.- pr. stk., men ved samtidigt køb af 3 skydekort, falder prisen dramatisk til den beskedne pris af kun kr. 30.-. Kan man ovwerhovedet sige nej til sådan et tilbud..

Deltagelse i fugleskydningen kan ske på to måder.Man kan:
•   Møde frem på selve dagen i skydekælderen, og være med til den
     spændende skydning til fuglen. Herved er man sikker på en
     fornøjelig aften, ligesom man har mulighed for både at vinde
     vinde præmie for at skyde dele af fuglen ned, ligesom man har
     mulighed for at vinde præmie, når vi efterfølgende trækker lod om
     de mange øvrige præmier på skydekortene.
Eller man kan
•   Aflevere sine skydekort med navn påført til en af Skyttelaugets
     salgsmedarbejdere, hvis man ikke har mulighed for at være med
     på selve skydedagen. Skydekortene vil så på dagen blive lagt i
     ”Den Høje Hat”, og man vil være med, når der efter skydningen
     trækkes lod blandt skydekortene om de mange flotte præmier.

Når fuglen er skudt ned er det tid til Fugleskydningsmiddag. Erfaringsmæssigt ved vi, at spændingen omkring Fugleskydningen, og hvem der nu bliver årets Fuglekonge kræver lidt at styrke sig på. Der er derfor dækket op til Fugleskydningsfestmiddag med Bøf Stroganoff, når sidste skud er faldet.

Af hensyn til kokken har vi lovet, at meddele, hvor mange vi bliver til den afsluttende spisning, så tilmelding til fugleskydningsmiddagen er nødvendigt.

Tilmelding til spisning kan ske enten på skydebanen eller til Flemming senest 13. september kl. 14.00 på telefon 43 64 67 94.

På gensyn til Fugleskydning i Skyttelauget den 16. september 2009.

UDEN MAD OG DRIKKE - DUR EN GARDER IKKE


<>Så er bespisningsudvalget færdig med en menuplan for den kommende kortdistancesæson 2009/2010.
Udvalget håber, at menuen falder i Skytternes smag.
Som altid er Fugleskydningsfestmiddagen starten på det kulinariske eventyr inden for kortdistancesæsonen, og med den og Fugleskydningen som  startskud, ser vi frem til en sæson, hvor vores Chefkok Jens Kofoed vil trylle med potter og pander.
Menuen for den kommende kortdistancesæson vil byde på både nye og spændende tilbud, ligesom den vil tilbyde et antal gamle kendinge.

…og så er der vel kun tilbage at sige: ”Velbekomme”.

16. september   Bøf Stroganoff.
7. oktober           Stegt flæsk og persillesovs.
4. november       Brunkål med tilhørende flæsk.
December          Flæskesteg med alt hvad der sig hører hertil.
6. januar             Skipperlabskovs og rødbeder.
3. februar           Gule ærter med flæsk, pølse og pandekager.
22. februar         Gammeldaws oksesteg med diverse tilbehør.
3. marts              Sprængt oksebryst og peberrodssovs.
7. april                Hamburgerryg med Gemüse
28. april              Wienerschnitzel med egen sardin og forårscitron.
   
VÅBENKONTROL

En gang om året bliver Skyttelauget pålagt at foretage optælling og kontrol af våben, der er registreret gennem Skyttelauget. Denne kontrol og optælling sker i forhold til de våben, der fremgår af De Danske Skytteforeningers våbenregister.
Det er nu igen blevet tid til at foretage våbenkontrol, og Skyttelauget har modtaget optællingslister og kvitteringsbrev.
Alle våben skal i år kontrolleres ved fremvisning til formanden. Dette betyder, at alle medlemmer af Skyttelauget, der har våbentilladelse til et eller flere våben, skal møde personligt frem på en skydeaften eller en skydesøndag og fremvise sine våben. Berørte medlemmer vil modtage et brev herom, og skal så inden udgangen af oktober 2009 møde frem med egne våben til kontrol.
Såfremt et medlem ikke er mødt frem med sit/sine våben ved udgangen af oktober, vil pågældende blive rykket herfor, og fremvises våben ikke umiddelbart herefter, vil dette blive indberettet til De Danske Skytteforeninger, hvorefter våbentilladelse vil blive tilbagekaldt.
Det kan måske lyde lidt hårdt, at en våbentilladelse kan blive tilbagekaldt, hvis ikke et medlem møder op til våbenkontrol, men med de nye stramninger af våbenloven, og det heraf følgende øgede ansvar for skytteforeningerne, så er Skyttelauget naturligvis nødsaget til at aktivt at sikre en effektiv kontrol med de våben, der er registreret gennem foreningen.
At et våben kan blive registreret gennem Skyttelauget er et væsentligt gode for foreningen og for vores medlemmer, og der påhviler derfor foreningen et ansvar. Dette ansvar skal og vil Skyttelauget naturligvis leve op til.
Derfor, har du eget gevær, så mød frem med det og få det kontrolleret,
så det kan blive krydset af på foreningens våbenliste inden udgangen af oktober 2009.

   
Vores Moderforening – Garderforeningen i København – har nu lagt efterårets program, og der er mange spændende aktiviteter, der nok kunne være værd at deltage i. Se tilbuddene her, spids blyanten og gør et notat i din kalender om deltagelse.

12. september.
Besøg ved Frømandskorpset i Kongsøre og efterfølgende spisning
på Hotel Strandparken i Holbæk.

12. oktober.
Seniorfrokost på Frederiksberg Slot for indbudte medlemmer.

27. oktober.
Rundvisning på Frederiksberg Slot og Hærens Officersskole med efterfølgende spisning på slottet.

17. november.
Gule ærter med flæsk og pølse efterfulgt af kaffe og æbleskiver på Frederiksberg Slot.

28. november.
Julefrokost på Frederiksberg Slot.

8. december.
Julebanko på Frederiksberg Slot.

Bemærk, at dette kun er en appetitvækker for at du reservere dagen allerede nu. Når tiden nærmer sig, kan du læse nærmere i Garderbladet eller på garderforeningens hjemmeside om de enkelte arrangementer, og her se nærmere om tilmelding.
Fra redaktionen skal lyde en opfordring til at deltage i et eller flere (måske alle) de planlagte arrangementer.<>

GARDERFORENINGENS SKYTTELAUG
FORMAND
Jan Stoltenborg
Jægergangen 11
2880 Bagsværd
Tlf: 44 44 24 73
E-mail: stoltenborg@mail.dk
x
x
x
KASSERER
Ole C. Rasmussen
Rødkildevej 60
2400 København NV
Tlf: 53 27 92 74
E-mail:
ab-bakkehusene@kab-bolig.dk
Giro-konto:  713 – 2409
x
NÆSTFORMAND
Ole A. Christensen 
Æblets Kvarter 7 B
2620 Albertslund
Tlf: 43 64 56 01
E-mail:
o.abildgaard@adslhome.dk
x
SKYDEUDVALG
John Nielsen
Viskumvej 20
2770 Kastrup
Tlf: 32 52 22 68
E-mail: mex@vip.cybercity.dk
x
x
SKYDEUDVALG
Leif Zachariassen
Frederiksborgvej 174
2400 København NV
Tlf: 35 81 67 75
x
x
x
SIGTEKORNET'S
REDAKTION
Flemming Grønning
Rytterhusene 45
2620 Albertslund
Tlf: 43 64 67 94
 E-Mail: mingo@webspeed.dk
x

SKYTTELAUGETS VENNERS FOND

FORMAND
Flemming Grønning
Rytterhusene 45
2620 Albertslund
Tlf: 43 64 67 94
 E-Mail: mingo@webspeed.dk
 


xx
KASSERER
Bjørn Rosenkrantz Hansen
Baunehøjen 31
3600 Frederikssund
Tlf: 47 31 44 42
E-mail: subj@webspeed.dk
Giro-konto: 664 – 6603
Bank overførsel: 1551
                         – 664 6603

SKYDEBANER

KORTDISTANCE
Carlsberg-Tuborg 
Fritidscenter
Ny Carlsberg Vej 68
Tlf: 33 21 55 15. 
(Restauratør Jens Kofoed.)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
LANGDISTANCE
Københavns Skyttecenter
Selinevej 5, Kalvebod
Tlf: 32 52 53 44 (vagten)
x
x
xWebmaster: SEP 58 Peter Horsten.
Sidst opdateret 3. september 2009.